Filteren op

mousserende wijnen

Brut is een benaming voor een droge mousserende wijn. Het bereidingsproces is gelijk aan dat van een klassieke champagne, vandaar dat de Brut het predikaat Metodo Classico draagt. Dat wil zeggen dat er eerst een 'stille' witte wijn wordt gemaakt, die dus nog niet mousserend is. Deze belandt in flessen, waaraan later gistcellen en suiker worden toegevoegd, zodat er een gisting binnen in de fles plaatsvindt. Het koolzuur dat daarbij ontstaat kan niet ontsnappen en zo ontstaan de bubbels in de wijn. Door de zachtjes gistende flessen enkele jaren in koele kelders te laten liggen worden de bubbels heel fijn over de wijn verdeeld. Hierdoor komt de wijn bij het drinken zacht prikkelend over. De smaak is droog en intens. Veel mensen prefereren deze Italiaanse versie zelfs boven originele Champagne, omdat in Italië de druiven mooier rijpen dan in de streek waaruit de Champagne afkomstig is. Hierdoor doet de wijn voller en zachter aan.

mousserende wijnen

Er is 1 product.

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters