• In prijs verlaagd

Barbera D'Asti DOCG - Doppiadi 2016

€ 12,95
€ 9,45 € 3,50 korting
Inclusief belasting

Azienda Agricole Marco Capra

Barbera D'Asti DOCG Tentazione (100% Barbera, Inox)

(Santa Stefano Belbo Piemonte)

BIJ MINDER DAN 6 STUKS GRAAG EEN LOSSE 
BIJPASSENDE VERPAKKING BESTELLEN!
Aantal
Er zijn niet genoeg producten op voorraad

  • Wij leveren in samenwerking met reguliere en betrouwbare pakketdiensten, de producten worden goed verpakt en de zendingen worden voorzien van track en trace. Wij leveren in samenwerking met reguliere en betrouwbare pakketdiensten, de producten worden goed verpakt en de zendingen worden voorzien van track en trace.
  • Mochten producten niet bevallen dan betalen we de teruggestuurde onaangesproken wijn terug. Mochten producten niet bevallen dan betalen we de teruggestuurde onaangesproken wijn terug.

Barbera d’Asti DOCG “Doppiadi” 14% vol

Een wijn vol rood fruit van 100 % Barberadruiven, naast Nebbiolo en Dolcetto één van die karakteristieke rode druiverassen van de Piemonte.
De stokken van de Barberadruif worden bij Capra aangeplant op een hoogte van 270 meter.
De ondergrond bestaat uit kalkgrond met op sommige plaatsen kleiachtige stroken.
De druiven worden met de hand geplukt in kleine manden.
De wijngaarden bevinden zich op korte afstand van de wijnmakerij, zodat de druiven weinig lijden voordat ze de persen in gaan.

Na het persen vindt inweking en fermentatie plaats gedurende 10 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 28 graden.
Na de malolactische gisting rijpt de wijn verder in roestvrijstalen tanks. In de lente na de oogst wordt de wijn gebotteld en op de markt gebracht.

Proefnotities

Kleur: Intens rood met paarsachtige impressies
Geur: Intense en lang aanhoudende geur. Rijp rood fruit, de wijn geurt naar pruimedanten en amarenen.
Smaak: Vol van smaak , aangenaam fris. Deze wijn geeft zich volledig.

Een glas als aperitief met hapjes en vleeswaren, zeker.
Daarnaast is Doppiadi een perfecte begeleider van uw maaltijden.
Drink hem bij pastagerechten als ravioli, tagliatelle, maar ook bij rood vlees, gegrild of langzaam gegaard.
Na het eten nog een kaasplankje .... ook hier staat Doppiadi zijn mannetje.

Barbera D'Asti - Doppiadi 2016